Popravak grešaka u shoppingu…

Kako neki skontali da moj naćin kupvine i nije loš za zgrabiti koju dodatnu krpicu, stigao mi zahtjev da nabavim dodatne robe. Valjda ljudi kontaju da ću opet fulat pa et – da se nasmiju. No sad, iskustvo je na mojoj strani i slijedi shopping – Round 2!

Plan je simpl, lista jednostavna i ajmo redom. Trebam nabaviti nekih kratkih hlaća za ljeto (s obzirom da trenutno nove nabavljene nekako ne štimaju), dakle zna se lokacija. Također trebo bi još koju dodatnu majicu nabavit jer eto, svidile mi se one od neki dan. (op.a. moj sistem kupovanja odjeće se bazira na onom ‘ ako valja, uzmi par komada!’, dakle više kopija istih majica. Doduše tako sam i došo do tog da najednom imam oko 10 istovjetnih bijelih majica, crnih… sivih… etc…)

Lokacije za nabavu već ranije utvrđene tako da ne treba istraživati dodatne trgovine. Sjedam u auto, slalom između semafora, vješto parkiranje tik do ulaza u shopping centar i najkraćom linijom do trgovine s robom. Dijagram kupovine žena vs muškaraca je od ranije poznat na internetu, dakle nema potrebe ponavljati:

Ovaj put, mudro odabirem velićinu za jedan broj veću i idem posjetiti onaj čudni kut koji se zove garderoba. Brzinsko oblaćenje – check! Velićina paše – vrijeme za kupovinu. Najkraćom linijom koja prolazi kraj dugih hlaća (gdje uzimam zamjenske za one od ranije), jurim prema vješalicama s kratkim hlaćama i ……..

…. pušiona… -.-

Samo jedan jedini par u pravoj veličini. A ništ, uzimam taj i pravac majice. Sad moja muška logika govori i raćuna – nema kratkih hlaća = uzmi više kratkih majica! Odmah se uzima repriza od neki dan i zadovoljan pravac blagajna. Podmirim raćun i na izlasku u glavi kontam – “Hmmm… al imam zamolbu uzeti katkih hlaća koje nisu za mene….”

 

Srećom, moje iznimno dobro pamćenje zablista u tom trenutku i sjetim se kupovine od prije 2 godine i trgovine u kojoj sam uvijek znao naći povoljnu odjeću! Žurnim korakom se spuštam na kat niže, zadovoljan svojom snalažljivošću i ……

….pušiona…. opet… -.-

Trgovina više nije na istom mjestu, tj. nema je. Ne postoji.

Al dobro, davnih dana sam uzimao na više mjesta pa znam di treba tražiti – opcija br. 3. – valjd.

Normalno, sad već pamćenje nije pouzdano i naravno, ulećem u pogrešnu trgovinu. Bravo ja. Ofkorz sad već pizdim na sebe što sam toliko vremena proveo tražeći nešto što bi po svoj logici znao nać u 5 minuta.

 

Srećom odmah sljedeća trgovina ima traženo i naravno isfrustriran šetnjom, hodanjem i traženjem, od oka uzimam bez isprobavanja 4 para kratkih hlaća!!! (mda… opet muška logika na djelu)… Plaćam raćun naravno karticom jer vidi vraga, nisam uopće pogledo koliko keša imam sa sobom – idiot.

Srećom ovaj put moj besprijekorni osjećaj za velićine i krojeve me služi savršeno i sve kupljeno je savršeno – Mission acomplished!!!

 

A sad dost mutavih trgovina neko vrijeme, sad sat odbrojava i uskoro je godišnji na kojem se mogu šepiriti u novim krpicama 😉

 

 

 

Related Posts

One thought on “Popravak grešaka u shoppingu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *