New crib?

Na današnji dan svijet obilježiava obljetnicu rođenja jednog posebnog, najboljeg, istaknutog, upećatljivog šarmera nad šarmerima… osobu koja obilježava generacije, stare i nove i koja ostavlja duboki trag u svaćijem sjećanju.

Rijeć je naravno o (1931) William Shatneru, Montréal Canada, glumac (Star Trek, T J Hooker).

No moja malenkost et da obilježi taj dan ošla u posjetu u Norfolk (koji naravno nema apsolutno nikakve veze s ranije navedenim gospodinom Shatnerom). Tam negdje iza sedam brežuljaka, sedam bara i sedam nećega ima neka kućica…

Onak simpa mjestašce, par sobica, jedan zanimljivi WC, puno povijesti pa da krenemo u tour…

newcrib

Bara oko ćitavog posijeda. Onak, nije loše, al mal me brinu ljetni dani i potencijalni napasnici od komaraca… Ak niš drugo, barem ima par tornjeva s kojeg mogu gađat kmetove pokvarenim jajima 😀

Neam pojma kak se zove dvorac, al et neke stvari mi ostale u sjećanju.

Neki od kraljeva ga koristio kao letnjikovac i et – instant zvijezda rođena.

Dakle, tu kralj znao doć s kraljicom pa et malo mi ošli da vidimo to di su se kraljevi kraljevski prašili…

No od tog nema ni rijeći u brošuri pa et moram sam zakljućke neke izvest. Kralj ima svoju spavaću sobu. Okej, niš ćudno. Kraljica ima svoju spavaću sobu… hmmm ooookejjjjj… A di se ond krajevska dužnost obavljala? Garant po onim dolje sobama za poslugu 😉

No kralj je bio manga. Napravili oni ovaj letnjikovac s hrpom skrivenih vrata u zidovima, regalima s knjigama i te šemice. (Imam ideju ak ikad budem gradio kuću – skrivena soba s igraćim konzolama i tevejom – samo za mene) No, kralj je imo i tajnu sobu za svog privatnog svećenika!!

Naime u starim danima kršćanstvo je bilo onak recimo na nekoj sivoj zoni. I oni koji su živili u tom dvorcu su imali privatnog svećenika za kojeg niko jel nije smio znat. Fora je u tome što nam dragi svećenik moro bit sakriven puno puta. I di ga bolje sakrit neg ispod kraljevog zahoda!!!

Doslovce, ispod kraljevskog zahoda ima tajna vrata kroz koja bi se svećenik moro spustiti u sobicu onak jedva 2×1 metar!!! I sad nek mi neko kaže da se svećenici nisu nagledali guzica! I to kraljevskih!

No nećem se ja njemu u njegovu nuždu petljat. Ajmo dalje u tour…

Sav namještajan je autohtoni iz 16tog stoljeća. Slonovaća, regali, knjige, rolne, pećati – sve je tu. Pa ćak i onaj poznati smrad iz srednjeg vijeka. (op.a. u ono doba se aristokrati nisu baš volili prati već su se non stop pudrali i koristili miomirise – sve u svemu ogavno doba) Svi kreveti su onako raskošno uređeni i nekako kratki??!

Mora da su u on doba aristokrati bili miđeti! Po njihovim standardima bi et ja onak skromno bio nit manje nit više neg -Golijat!

Oružje, oklopi – sve nešt minijaturno… zapravo smiješno. Al zato su cokule onak s visokim potpeticama pod muss. Nema šta, ćini mi se da su bili iskompleksirani do bola. A i nekak mi se ćini da su bili skroz nesigurni u sebe… naime, svuda po kući slike tih silnih grofova, kraljeva etc…

Zapravo, sve u svemu nekako spooky – idealno za mog Bob-a.

Vani izvan onog mokrog kanala oko dvorca stoji naziv “Secret Garden” – ma savršeno. Doduše još nisam dokućio koji dio je toliko “Tajan” jer et ćim se popneš na krov dvorca i pogledaš van vidiš sve??!

Zakljućak – makniti one slike iz dnevnog boravka, ubacit par plazmi, PS3, X-box dobro ozvućenje i dalo bi se živit. One krevete il produžit il zamjenit s nešto modernijima i udobnijima. Svećenika otkazat i napravit saunu od njegove sobice. WC unaprijedit i dat otkaz kraljevskom brisaću guzica i ubacit obićnu rolnu wc papira da se uštedi… i voila… crib i pol!

Related Posts

One thought on “New crib?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *